Последно издание Контакт Нарачка преку e-mail
Архива
Коментар
Настани
Граѓанско општество
Деца
Студенти
Здравство
Животна средина
Календар
Прашања и одговори
Балкан-експрес
Европа
Свет
Тема
Репортажа
Интервју
Погледи
Претставување
Публикации
Историјат на граѓанското општество
Луѓе
Мобилизација на ресурси
Искуства од регионот
Избор
Прва страница
Документи и публикации
Документи
Извештаи
Публикации
Водичи
НВО САЕМ
Настани
Галерија
Архива
Архива на онлајн вести
2003
2004
2005
2006
2007
2008
Адресари
Луѓе од граганскиот сектор
Проекти на граѓанските организации во Македонија
Адресар на верските заедници во РМ
Адресар на граѓанските организации во Македонија
Адресар на општини во Република Македонија
Билтен на МЦМС
Билтен за меѓурелигиска соработка
Перспективи
Граѓански практики
Контакт


ФИООМ
Претставена Граѓанската платформа за мир и стабилност

Платформата ги претставува приоритетите на граѓаните на Македонија за одржување мир и потикнување на развојот на државата. Овој документ е резултат на јавните дискусии организирани во Скопје, тетрово, Велес, Прилеп, Кичево, Штип, Струга, Струмица, Битола и Куманово
11.09.2002
Вовед
Писма
Настани
Публикации
Тема
Погледи
Концепти
Интервју
Q&A
Донатори
Форум
Појмовник
Број 17 Јуни 2002
Најава- Изборен фер-плеј
Парламентарни избори со широка партиципација на НВО
Претставена Граѓанската платформа за мир и стабилност
ONLINE ВЕРЗИЈА
ПЕЧАТЕНА ВЕРЗИЈА

  Број 17 Јуни 2002

   

ФИООМ

Претставена Граѓанската платформа за мир и стабилност

Платформата ги претставува приоритетите на граѓаните на Македонија за одржување мир и потикнување на развојот на државата. Овој документ е резултат на јавните дискусии организирани во Скопје, тетрово, Велес, Прилеп, Кичево, Штип, Струга, Струмица, Битола и Куманово
11.09.2002

Гојко Ефтовски, новинар од Тетово, Славица Инџевска, заменик-директорка на ФИООМ и Исмет Балажи од Центарот за поддршка на НВО - Кичево

Гојко Ефтовски, новинар од Тетово, Славица Инџевска, заменик-директорка на ФИООМ и Исмет Балажи од Центарот за поддршка на НВО - Кичево

Фондацијата Институт отворено општество - Македонија, денеска во НВО инфоцентарот во Скопје одржа средба на која беше претставена „Граѓанската платформа за мир и стабилност„ - документ кој ги претставува приоритетите на граѓаните на Македонија за одржување мир и потикнување на развојот на државата.

Овој документ е резултат на јавните дискусии организирани во Скопје, тетрово, Велес, Прилеп, Кичево, Штип, Струга, Струмица, Битола и Куманово. Дискусиите беа водени околу документот „Приоритети наспроти приоритети„, изработен од невладините организации и стручни лица на Работилницата за анализа на приоритетите на граѓаните и на политичките партии за мирот и стабилноста на државава, која се одржа неодамна во Маврово.

„Граѓанската платформа за мир и стабилност„ е дел од истоимениот проект, ко-финасиран од Фондацијата Институт отворено општество – Македонија и Британската влада, преку Министерството за надворешни работи од фондот за спречување конфликти.

„Овој документ е израз на граѓанските заложби за мир и стабилност во државата, на нашето одбивање да прифатиме да живееме во страв, на нашата осуда на нападите врз новинарите и НВО, на сеењето страв и пресии„, рече Славица Инџевска, заменик на извршниот директор на ФИООМ.


Претставниците на Нова демократија и ВМРО-Македонска ги примаат документите.

За документот зборуваа Гојко Ефтовски, новинар од Тетово и Исмет Балажи од Центарот за поддршка на НВО - Кичево. Документот им беше поделен на претставниците на двете политички партии кои ја прифатија поканата и присуствуваа на средбата - Нова демократија и ВМРО Македонска, а на останатите, им беше испратен преку Сити бајк.

(Текст: НВО Инфоцентар; Фото: МЦМС)

Линкови
Граѓански организации и фондации
Медиуми
Институции
Регион и свет
Странски организации и претставништва во РМ
Сервиси
Огласи за обуки
Слободни работни места
Конкурси
НОВОСТИ
Број 17 Јуни 2002
Вовед
Писма
Настани
Публикации
Тема
Погледи
Концепти
Интервју
Q&A
Донатори
Форум
Појмовник
Број 17 Јуни 2002
Најава- Изборен фер-плеј
Парламентарни избори со широка партиципација на НВО
Претставена Граѓанската платформа за мир и стабилност
 

©MCMS - designed by KOMA