Последно издание Контакт Нарачка преку e-mail
Архива
Коментар
Настани
Граѓанско општество
Деца
Студенти
Здравство
Животна средина
Календар
Прашања и одговори
Балкан-експрес
Европа
Свет
Тема
Репортажа
Интервју
Погледи
Претставување
Публикации
Историјат на граѓанското општество
Луѓе
Мобилизација на ресурси
Искуства од регионот
Избор
Прва страница
Документи и публикации
Документи
Извештаи
Публикации
Водичи
НВО САЕМ
Настани
Галерија
Архива
Архива на онлајн вести
2003
2004
2005
2006
2007
2008
Адресари
Луѓе од граганскиот сектор
Проекти на граѓанските организации во Македонија
Адресар на верските заедници во РМ
Адресар на граѓанските организации во Македонија
Адресар на општини во Република Македонија
Билтен на МЦМС
Билтен за меѓурелигиска соработка
Перспективи
Граѓански практики
Контакт


ФИООМ
Претставена Граѓанската платформа за мир и стабилност

Платформата ги претставува приоритетите на граѓаните на Македонија за одржување мир и потикнување на развојот на државата. Овој документ е резултат на јавните дискусии организирани во Скопје, тетрово, Велес, Прилеп, Кичево, Штип, Струга, Струмица, Битола и Куманово
11.09.2002
Вовед
Писма
Настани
Публикации
Тема
Погледи
Концепти
Интервју
Q&A
Донатори
Форум
Појмовник
Број 17 Јуни 2002
Најава- Изборен фер-плеј
Парламентарни избори со широка партиципација на НВО
Претставена Граѓанската платформа за мир и стабилност
ONLINE ВЕРЗИЈА
ПЕЧАТЕНА ВЕРЗИЈА

  Број 17 Јуни 2002  Настани

ДОДЕЛЕНИ НАГРАДИТЕ ЗА ГРАЃАНСКО ОПШТЕСТВО И ДЕМОКРАТИЈА И ЗА ОДРЖЛИВ РАЗВОЈ
Македонскиот центар за меѓународна соработка на 27 јуни годинава, на свечен начин ги додели Наградата за граѓанско општество и демократија и Наградата за одржлив развој „Херт Јан ван Апелдорн”. Добитници на Наградата за граѓанско општество и демократија се: Град Скопје (за јавност и соработка), Фондацијата Институт отворено општество Македонија (за долгогодишен придонес) и Хуманитарното и добротворно здружение на Ромите „Месечина” од Гостивар (за постигнувања во претходната година). Наградата за одржлив развој „Херт Јан ван Апелдорн” ја добија „Полио плус – постполио група за поддршка” и Комуна АД Скопје, и двете за постигнувања во претходната година.
ОХО ВО КОАЛИЦИЈА СО 50 НВО
Изборен фер-плеј
Здружението ОХО оформи коалиција од над 50 НВО од Македонија, координирани од седум регионални центри, за спроведување на проектот „Изборен фер-плеј”, чија цел е информирање, едуцирање и мотивирање на гласачите за учество во парламентарните избори што ќе се одржат годинава.
ФОНДАЦИЈА КИНГ БОДУЕН И ФИООМ
ФОНДАЦИЈА КИНГ БОДУЕН И ФИООМ
Програмата Живо наследство – Развој на заедниците во Југоисточна Европа преку културните ресурси, финансирана од белгиската Фондација Кинг Бодуен, во Македонија стартува со втората фаза. Извршена е претселекција, а во текот на летово ќе се изврши и конечната селекција на проектите што ќе бидат поддржани во овој циклус.
СОЖМ Посета на организации од Бугарија и од Албанија
Сојузот на организациите на жените на Република Македонија беше домаќин на студиски престој на група жени од Бугарија и од Албанија, во рамките на проектот „Вмрежување за успех - зголемување на учетсвото на жените во одлучувањето и во имплементацијата на Балканот”. Проектот е финасиран од Европската иницијатива за демократија и човекови права од Брисел. Престојот беше реазлизиран од 5 до 9 јуни, оваа година.
МУЗИКОТЕРАПЕВТСКИ ПРОЕКТИ ЗА ДЕЦАТА СО ПОСЕБНИ ПОТРЕБИ
„Убаво е кога сме заедно” беше мотото под кое се водеше проектот „Музикотерапија на деца со посебни потреби”. По него веднаш следува нов проект: „Музикотерапија – што е тоа?”. Овие два проекти се дел од активностите на Центарот за детско уметничко изразување, музикотерапија и психофизичка релаксација „Џунџуле”, што беа претставени во хотелот Панорама во Скопје, на 20 јуни, годинава
Линкови
Граѓански организации и фондации
Медиуми
Институции
Регион и свет
Странски организации и претставништва во РМ
Сервиси
Огласи за обуки
Слободни работни места
Конкурси
НОВОСТИ
Број 17 Јуни 2002
Вовед
Писма
Настани
Публикации
Тема
Погледи
Концепти
Интервју
Q&A
Донатори
Форум
Појмовник
Број 17 Јуни 2002
Најава- Изборен фер-плеј
Парламентарни избори со широка партиципација на НВО
Претставена Граѓанската платформа за мир и стабилност
 

©MCMS - designed by KOMA