Последно издание Контакт Нарачка преку e-mail
Архива
Коментар
Настани
Граѓанско општество
Деца
Студенти
Здравство
Животна средина
Календар
Прашања и одговори
Балкан-експрес
Европа
Свет
Тема
Репортажа
Интервју
Погледи
Претставување
Публикации
Историјат на граѓанското општество
Луѓе
Мобилизација на ресурси
Искуства од регионот
Избор
Прва страница
Документи и публикации
Документи
Извештаи
Публикации
Водичи
НВО САЕМ
Настани
Галерија
Архива
Архива на онлајн вести
2003
2004
2005
2006
2007
2008
Адресари
Луѓе од граганскиот сектор
Проекти на граѓанските организации во Македонија
Адресар на верските заедници во РМ
Адресар на граѓанските организации во Македонија
Адресар на општини во Република Македонија
Билтен на МЦМС
Билтен за меѓурелигиска соработка
Перспективи
Граѓански практики
Контакт


ONLINE ВЕРЗИЈА
ПЕЧАТЕНА ВЕРЗИЈА

  Број 13 Февруари 2002  Интервју

ИНТЕРВЈУ: ВЕСНА ВЕЉИЌ-СТЕФАНОВСКА, ПРЕТСЕДАТЕЛ НА МИА
Интеретнички приод и во здравственото просветување
Македонската Интеретничка Асоцијација - МИА во јавноста е позната најмногу по активностите и проектите насочени кон заштита од СИДА и од наркоманијата. Оваа невладина организација на оригинален начин делува на полето на здравственото просветување, а неодамна одржаната парада која под закрила на Денот на вљубените имаше цел да ја зајакне превенцијата од опасната болест СИДА, е еден од алтернативните модуси на МИА во остварувањето на нејзината мисија. Тоа, и не само тоа, е повод за интервју со д-р Весна Вељиќ-Стефановска, претседател на МИА.
--------------------------------------------------------------------------------
Маријана Иванова
Линкови
Граѓански организации и фондации
Медиуми
Институции
Регион и свет
Странски организации и претставништва во РМ
Сервиси
Огласи за обуки
Слободни работни места
Конкурси
НОВОСТИ
Број 13 Февруари 2002
Број 13 Фебруари 2002
Вовед
Календар
Публикации
Тема
Интервју
Погледи
Настани
Концепти
Q&A
Појмовник
Форум
Претставување
Донатори
Избор
 

©MCMS - designed by KOMA