Последно издание Контакт Нарачка преку e-mail
Архива
Коментар
Настани
Граѓанско општество
Деца
Студенти
Здравство
Животна средина
Календар
Прашања и одговори
Балкан-експрес
Европа
Свет
Тема
Репортажа
Интервју
Погледи
Претставување
Публикации
Историјат на граѓанското општество
Луѓе
Мобилизација на ресурси
Искуства од регионот
Избор
Прва страница
Документи и публикации
Документи
Извештаи
Публикации
Водичи
НВО САЕМ
Настани
Галерија
Архива
Архива на онлајн вести
2003
2004
2005
2006
2007
2008
Адресари
Луѓе од граганскиот сектор
Проекти на граѓанските организации во Македонија
Адресар на верските заедници во РМ
Адресар на граѓанските организации во Македонија
Адресар на општини во Република Македонија
Билтен на МЦМС
Билтен за меѓурелигиска соработка
Перспективи
Граѓански практики
Контакт


ONLINE ВЕРЗИЈА
ПЕЧАТЕНА ВЕРЗИЈА

  ARHIVA  Број 30 Септември 2003
Настани
Коментар
Календар
Балкан експрес
Европа
Свет
Историјат на МЦМС
Тема
Интервју
Публикации
Форум
Луѓе
Историјат на граѓанското општество
Концепти
Q&A
Погледи
Претставување
Донатори
Избор

Линкови
Граѓански организации и фондации
Медиуми
Институции
Регион и свет
Странски организации и претставништва во РМ
Сервиси
Огласи за обуки
Слободни работни места
Конкурси
НОВОСТИ
Број 30 Септември 2003
Настани
Коментар
Календар
Балкан експрес
Европа
Свет
Историјат на МЦМС
Тема
Интервју
Публикации
Форум
Луѓе
Историјат на граѓанското општество
Концепти
Q&A
Погледи
Претставување
Донатори
Избор
Број 30 Корици

Граѓански свет, број 30, септември 2003 г.

Корица

Последна и насловна странаВтора и претпоследна странаЦитат:

Јас сум син на грчкиот народ, но и син на мојата љубов кон Македонија.
- Елијас Петропулос

 

* Елијас Петропулос е грчки писател и публицист, хуманист и борец за човековите права. Поради својата активност во областа на човековите права е осудуван за време на владеењето на воената хунта во Грција. Последните три децении живееше во егзил во Франција, каде и почина минатиот месец. Петропулос се залагаше Грција да ја признае Македонија со нејзиното име.

Тој е познат како голем пријател на македонскиот народ.

 

©MCMS - designed by KOMA